Sistaetappen_Toppbild_Nyhet_1140x700

Faskunge Fastigheter och Blooc utvecklar den sista etappen i Borsökna

Faskunge Fastigheter och Blooc har haft ett framgångsrikt samarbete sedan 2019 med försäljningssuccéerna Brf Siken och därefter Brf Harren, som nu är under produktion. Nu är det är alltså dags för den sista etappen i Borsökna innan det är helt färdigbyggt.

Under hösten 2021 har de båda bolagen arbetat hårt för att skapa något riktigt unikt i sista etappen. Precis som tidigare kommer denna etapp ha sin tydliga karaktär men den knyter också samman de olika etapperna på ett fint sätt.

Med tredje etappen kan man säga att vi färdigställer området i Borsökna – gator och gårdsrum får sin avsedda utformning i samspel med de tidigare delarna. Väl definierade men varierande gaturum samsas med skyddade och intima gårdar och trädgårdsytor. Variation i hustyper och kulörer skapar en levande men väl sammanhållen helhet med plats för både samhörighet och avskildhet, där alla har chans att hitta just sin favorit, säger Jacob Blombäck, Arkitekt på Blooc.

Det var i Borsökna som Ankie Bandstigen, vd på Faskunge Fastigheter, växte upp tillsammans med sina föräldrar och syskon. Den sista etappen knyter ihop det nya samhällsbygget.

– I och med lanseringen av den sista etappen, Brf Rödingen, ser vi hur området nu tar klivet fullt ut att utvecklas till ett tryggt samhälle som utrustats med många fina prisvärda bostäder, en förskola med en fantastisk utemiljö, säker väg samt ett så kallat ”Village Green” med stor gräsplan, grillstuga, hinderbana, utegym och boulebana. Området har också ytterligare utrustats med belysning och vi lägger vikt vid att kvarteret ska bjuda in till rörelse och en aktiv fritid, men samtidigt kännas tryggt.

I Brf Rödingen differentierar vi bostäderna ytterligare med blandade storlekar, parhus och radhus samt att vi adderar en tillvalsmöjlighet med estetiskt tilltalande orangerier på vissa av husen. I och med att Brf Rödingen färdigställs slutförs exploateringen av denna detaljplan. Parallellt jobbas nu nästa detaljplan fram där vi ser fram emot att ytterligare kunna bredda vårt utbud samt eventuellt också kunna erbjuda andra upplåtelseformer, säger Ankie Bandstigen, vd på Faskunge Fastigheter.

– Vi är väldigt glada över det förnyade förtroendet från Faskunge Fastigheter att utveckla den sista etappen i idylliska Borsökna. Våra bolag delar samma värderingar och ambition – att utveckla prisvärda, väldesignade och hållbara hem. Vi ser mycket fram emot ett fortsatt samarbete, säger Iris Vesterberg, Projektchef Blooc.

 

Share this post

Loading...